♥Lagu BloG♥

♥♥♥...::iKLAN @ rYNn Blog::...♥♥♥

Thursday, July 29, 2010

~Stok Terharu gila Babaeng KEbabOOOOOO

WEIT..

Cuba tengok clip Video nie...sodeh den!!

video

tadik time en.papa amek aku dari kursus, leh plak dia nyanyikkan lagu yang begitu menyentuh jiwa raga aku yang betol2 kene la dengan idop aku...

en.papa kata dia tujukan kat aku..
wahhh...
mane penah en.papa bersikap dan bersifat sebegituuuuuuwwww....
memula aku cam wat booodooo je lagi... :P

kunun2 cam dia nak wat lawak yang slalu kalu dia wat lawak pon cam tak lawak tu...ekekkekee...

dia tak romantik...

kadang kala je..
kalu ada suprise romantik la jap...pastu dia akan kembali kepada sifat asalnya...

cool je...

ade perasaan ke tak aku tatau...tapi aku tau jauh dalam sudut ati dia dia sayang anak2 dan isteri dia...
hikhikhikkk...

gile mendayu lagu dari wali band tu...
tajuknye baik-baik sayang....
hehehee...
tah pape laa..aku pon terharu sambil nangis leleh2 dan pepukul manje jap dalam kete tadik...bukan ape...
sume ayat2 dalam perkataan dalam lagu tu memang betol2 ape yang en.papa slalu lakukan kat aku...stok yang touching leleh beb bila dia nanyik....
mak aiii...mano ponah laki den nanyik an lelagu kek den...uhuhhhhhhh...
saya touching ala-a la bapok gituwwww!!!

nie aku youtubekan lagunye..peh...
kalu u-u-n-u nak tau memang! memang! memang! en.papa sanggup lakukan ape je untuk aku dan anak2 sampai diri dia sendiri dia tak kesah...
huh...
tapi bila dia tujukan lagu nie kat aku, stok aku rasa...betuah nye aku kawen ngan dia...
cukup memahami perangai aku yang manja2 ngade2 telebih manje nie...
sume aku nak...dah biasa dengan keadaan dengan mak apak apeyang ape yang aku nak mesti wajib dapat, sama la jugak aku buat kat en.papa...hrmmm...

kalau en.papa baca nie aku nak cakap time kasih giler-giler kebabooo sebab papa sangat memahami mama yang kadang kala meroyan bila time bulan mengambang....
sayang papa!!!

MOTIP = takde motip, saje nak share rasa!!!
(boley??)

~ryNn

Wednesday, July 28, 2010

~hilang lagi kawan2 BKPSM

~tekanan lagi~
kan aku dah kata..minggu tekanan pada aku....
abang man dapa tukar..pakar rujuk...paka segala pakar dalam perolehan da tade...
camne nie...
boss..camne boss?
harap2 dapat pengganti pompuan...bleh kami bekeje besame2...tanak laki dah...banyaj songeh...!!upssss~~~
motip = carik gadoh!!!
~ryNn

~Kursus Perolehan Kerajaan kepada Kursus Aset!!

minggu nie minggu tekanan aku!!!
kalu korang sume nak tau minggu nie aku kursus kat I****...nama kursusnye KURSUS PEROLEHAN...tapi aku tak berpuas hati...dah la pihak penganjor sediakan kertas kene amek exam bagai, tapi yang penceramahnya dok cerita tajuk yang tidak sepatotnye!!!hadoi laa...aku nak gi kursus perolehan, sebab banyak mende yang aku tak tau pasal sebut harga..pasal tender, ebidding, pembelian terus..tender terbuka...dan mcm2 lagi...maklomla..sekarang saya wat perolehan so kene la master pasal sesume nie...tapi malang la..malang aku kalik nie sebab penceramah tu keluar topik...bosan gile..perolehan jadik aset..memang la kalu kita nak beli aset kene wat perolehan, tapi jangan la dok asik stori mori pasal aset..mana aku nak tau ape tu kew-pa-kewpa tu sume!! tak kose mak nak tau!!mak banyak koje lain...sure la mak nak cemerlang dalam bidang mak!!! aduh....kalu nak wat aset nati aku gi la kursus aset plak!! bosan mmg tahap tak hinggat..dah tu last2 aku amek hanset teros msg sape2 yang aku nak!! masej pakcik kat kpg tanya wan aku...huh...wan dah semakin uzor...buang air beso pon da dalam pempers...aduh...rindunye kat wan!! moga dipermudahkan urusan wan Ya Allah...hmppphhh!!!
pastu aku msg bos aku..hihi..ade keje tak siap...LOI untuk sebut harga yang baru lulus jkuasa aku tak hanggkat lagi utk kelulusan Dato' KP...hihiii...bukan tak hangkat...tapi tatau nak wat hayat...hahhahaa...bos kan tade jumaat ritu...ekekekek...boss cakap dia dah tolong buatkan...Yessssssssssss!!!
senang...aku suke bekeja di M**** nie...sume mudah..kita mudah berurusan dengan org, org pon mudah berurusan dengan kita...1BKPSM katanye...kononnnnnnn!!ayat poyo!!! :P
okeh...last2 teman2 sekursus sume dok bising, objektif kursus tak tercapai...apo2 pon ade gak la input!! baca NOTA yang disediakan sendirik ok!!! warghhhhh....ngantok nam membaca nota yang ya ampun dady punya tebal....!!!
okey la...nak baca nota kursus!!!
MOTIP = nak dapat pekeje cemerlang bulanan....(boleh ke boss..ekekekkeke)
~ryNn

~ Tekanan Perasaan Yang Terlampau


ADOIIIIII....!!!

tekanan nie!! tekanan...oleh kerana blog aku dah jahanam dan banyak kali percubaan telah dilakukan untuk membetolkan kembali blog aku yang dah menggila nie...sakit hati aku memandangnye!! geram!!!marah!!! sakit ati!!!! bengang!!! bengkek!!! sume ado dalam ini hati... jenuh 2-3 ari nie aku membetolkan blog aku tu untuk kembali comel..tapi malangnya tidak menjadik...memandangkan laptop lama aku nie semakin slow, ibarat cam nenek tua tahap keselowannye...jadik aku tepakse saba je la dengan keadaan blog aku sekarang nie..mak nenekpunya saba....moga dipermudahkan...!!!

hadoi....salam membebel2 dok membetolkan belog nie en.papa pon terdengar sama ape yang aku bebelkan dengan memek muka marah aku tu...uwaaa...dengan simpati dia pon cuba menolong aku menengok setting blog aku nie...tapi tak tau mana silapnya..en.papa pon sama tak tau mana silapnye aku punya background yang dipilih tidak kuar!!! arhggg....!!!! tekanan telampau!!!

nak wat camne...terima dengan hati terbuka...

"nie sume salah laptop nenek nie!!" aku menghentak2 kaki marah...ekekekke...

"saba ye mama.." kata en.papa.....

"waaaaaaa...bila nak dapat cucu laptop nie papa...kesian la kat mama pa...kalau tak papa bagi desktop papa kat opis papa t bawak balik umah kalu papa tak belikan mama laptop!!!" ugut aku pada en.papa....

"banyak cantik!!" (memang pon arrrrrrrrrr... :P)

hamek aku sebijik kene...eley...aku tau..jauh dalam hati en.papa tu ada rasa kesian kat aku tu...ekekekkek!!!

motip = nak laptop baru!!!

Ni la laptop yang saya terkinja-kinja tunjuk kat en.papa...agak2 dapat tak ek??? tak dapat pon tape asalkan dapat laptop baru ye TUAN papa!!!

time kasih en.papa....tunggu aku upload gambo laptop baru eh...oder online je...ekekek...dalam 2 minggu sampai...yahoooooo!!!

time kasih tak terhengga saya juga ucapkan pada the cute blog tu sebab terminate background saya...rejeki saya laptop baru...hahahhahahaaa!!!

syukur dengan rezeki yang engkau limpahkan pada suamiku ya Allah..dapat aku menumpang rezeki dia...ekekeke...nak arapkan aku...duit tah kemana...kat aku sume tak nampak...abis duit aku taktau mana...jadik taik kot...upsss...najis!!!


~ryNn

Thursday, July 22, 2010

~ beg barang kemas!!!!

ni entry nie saje nak luahkan perasaan!!!
tadik...masa atok amek aku balik dari opis..aku jumpe beg letak barang kemas..ala...kan kalu kite beli emas kan ada dapat beg free tu...haa...aku jumpe dalam kete atok...uwaaaahhh!!! beg siapakah itu..mula la saya nak meroyan dah petang tadik...korang rasa beg sape??
dalam pale otak dok pikir atok belikan emas kat gulpren dia!!!!!!!!!!!!!!!!
arghhhhhhhhh!!!! tekaaaaanaaaannnnnn!!!!tak suke!!!tak suke!!!
weit...aku tak bleh terima ok!!! ape ape hal pon aku akan kikis duit atok walau ape pon cara sekalik pon!!!
haiyaaaaaakkkkkkkkk!!!!!

~ bos baru kewangan

hihihi..kali ni motip berblog sebab nak bodek bos..ekekekee...alamak...bos2 sudah tau blog saya..jadik saya kene berbahasa sopan dan santun....
ehem..ehem...saya memang comel ok...jangan dipertikaikan kecomelan saya itu..ahakssss~~
okok...cite berkaitan dengan tajuk nie...aku eh...saya...saya baru dapat boss baru woo minggu lepas...gantikan akauntan en.hamdan yang betukar ke Langkawi sebab naik pangkat...so far boss aku cam baik la..dan lagi satu yang penting nampak cam bertanggungjawab...hihiii...~ well pegawai muda kan...memang la sentisa cargas..tak macam sesetengah boss yang ala2 nak besara tu..kehkehkehh...
sebenarnye nya saya akan semeferofonokfok kalu bekeje tanpa tekanan...tak kisah kalu banyak keje...sanggup dtg sabetu ke ahadiah ke...ceh...ceh..ceh...poyokan saya...bukan pe...tak penah umor idop aku dtg sabtu ahad..hahaaa..sayakan pekeje contoh...wahhh...dalam kurungan punya contoh..ala..asalkan keje sume ok..takde yang pending kire oriat la tu kan boss kan..kan..kan..kan...hihiii...
aduh...nati boss baca plak aku malas wat keje nie...ok boss...nak bagi tau sket....
1st : saya tak berblog kat opis ok...saya slalu update blog kat umah..time sume tanggungjawab dah selesai baru saya berbloging....kalu takat blog hopping tu slalu la saya buat kat opis~~:P uwaaaa..pengakuan ikhlas...ekekkeee...jujur ok...!!
2nd : saya tak penah curik tulang kat opis..ekekkee..saya pekeje yang baik dan tekun...sebenarnya saya sangat takot kalu keje ade yg tak siap...dulu kalu kat opis lama...tray saya sentiasa la kosong...ekekkekeke (sila la pecaya!!!) betol...dlu saya takde akauntan dan boss...dulu saya wat keje syok sndrik je tau...main buat je keje...hihiii...biasalah..saya tak penah buat kewangan...sume saya belajar sendirik...tebalkan muka dok tanya org tu org nie..mtk org tu mtk org nie...cam ape tah dulu...opis lama saya dulu lagi teruk tau!!! ekekeke...tapi pas saya masuk sume dah ok!!! (sila pecaya)
hihihi...esok mayb saya balik lambat lagi...meting tadik kancel TKP ICT meting tak sempat abis plak...arap2 esok pagi leh settle la meting nie...uwaaa...banyak sangat dalam pale otak nie...
oh ye...minggu nie weekend saya akan ke melaka lagi...en.papa cakap dia ada keje kat melaka...malam ni pon dia takde..tinggal saya anak belanak dan bibik je yg ado...!!hopefully kali nie gi melaka saya leh ronggeng cik kiah lagi dengan dia..hahaha...nak tgk mid nite la..bleh?? huhuuuu~ tetibe!!!
ryNn

Wednesday, July 21, 2010

~ Anmum Breastfeeding

Jom baca susu yang saya minum nie...ekekekke...baik utk ibu2 yang menyusu dan bayi...thanks anmum!!!
I’m breastfeeding.
There’s an Anmum® for every stage.
Anmum LactaTM for Breastfeeding Mums.


BRAIN DEVELOPMENTAnmum LactaTM is formulated to maintain the nutritional composition of breast milk while replenishing maternal stores during the post-natal period. Breast milk contains mostly all the nourishment needed for the first 6 months of your baby’s life. Certain vitamins in a mother’s breast milk are largely dependant on a mother’s dietary intake. Anmum LactaTM is high in vitamin B1, B2, B3, B12, Folate, Calcium and Iron. It also contains GA and SA, together with EFA (precursor of DHA and AA).

Recommended consumption: 2 glasses of Anmum LactaTM daily. Anmum® encourages breastfeeding directly after birth.

When your child reaches for your breast, his growing brain is just as hungry as his tummy for the nutrients in your milk. This essential nourishment helps connect his brain cells so he can learn faster.

its wonderful how breastmilk contains all the right nutrients for your child. However, with your busy schedule, you may not be taking in the right amounts of nutrients yourself.

How can I get enough nutrients myself? To help ensure you get enough nutrients so your child gets enough too, there’s Anmum Lacta. Anmum Lacta is the only milk specially formulated for breastfeeding mums, Anmum Lacta boosts your daily intake of Gangliosides - which promote your child’s brain cell connections. It also contains Sialic Acid and Essential Fatty Acids, both building blocks for your child’s brain. With reduced fat and lactose, Anmum Lacta is low on calories, but high on taste.

mari cuba try test tengok!!!!

~ryNn

Monday, July 19, 2010

~ Opis Baru

nie Lab Dorg...Utk pantau Sistem Espkb n lain2 sistem kerajaan
ingat tak...aritu aku dok sesebok menggedix nak ikot bos aku gi Cyber..tengok opis baru..ekkekeke...kelaka...bos aku cakap org tak ajak sebok je nak ikot...ahhh...saya nak ikot jugak bos...cian saya..saya nak membz body gak nak tau pekembangan opis saya tu...wooo....
bos aku senyum...petang tu bos aku tade...tinggal bos aku sorg lagi...tengah dorg dok sesebok siap nak gi bos sorg lagi pon tanya aku... "azrin...nak ikot gi Cyber??" yahoooooo....akhirnya ada gak yang sudi ajak aku...kehkehkehhh..maklom la nati saya akan banyak terlibat dengan projek2 pembangunan dan sebut harga dan tender opis baru tu...so...kene la tau serba sedikit hal2 yang berkaitan kat sna..takde la nati bila org tanya sume tatau dan asik nak kompelin aje..ekekeke..hahahah..jahat!!
"nak!!" "nak!!"...dengan gedix saya laju je menyebot..ekekeke..."jom..." dah la tak solat lagi...org dah tunggu..aritu aku solat kat cyber je la..ekekeke...kodok namenye..lalalalalalaa....sila jangan ikot perangai saya...
sampai2 je kat sana saya sangat teruja...chanteeeekkkkknye opis nie..lalalalala....dalam kurungan punya cantik...ko tau baru 25% je siapnye..kami dijangka akan berpindah pada bln 10...ko agak sempat?? lalallalaaa...aku angkat mendere putih...nak wat pelbagai sebutharga bagai...huhuuuu~~ tahniah..pasnie aku jadik penunggu opis la nie...buat keje sampai pagi...
satu je aku nak stori...opis baru nie sangat canggeh ooo...nengok la gambo2 tu..gambo yg atas tu cam dalam cite startrex plak..ekekeke...siap lampu liplapliplapapapppp...kehkehkehhh...
lab pemantauan sistem kerajaan (cth cam espkb dsb)
gamba atas nie la lab utk dorg pantau sistem yang ada...jangan nak gegodam sistem kami yerk..lalalal...korg tengok..nape PC dia camtu ek...cam berada diawang-awangan je..lalaalalla...nak cite kecanggihannya la nie...nie la tempat backup server kerajaan kalu belaku gempa bumi ke banjir ke ape kejadahnye ke...sistem espkb kalu ade problem dorg backup kat sini la..canggeyyyy...dok dalam tu rasa cam sejuk giler....biler server nie je opis aku rasa nya kuarkan jutaan ringget gak la...nak masuk tu hanya org2 terpilih je bleh masok...kakaka...bilik server kerajaan ko..takan nak wat cam kedai runchitt...huhuuu...
tengok kusi meje tu..sume lom bukak lagi...menandakan sumenye masih baru..huhuuuu~

Canggih kan...
Nie toilet KP dengan TKP aku yang masih lom ciap...
gamba atas nie plak adalah gamba bilik ayoq dato2 kp dan tkp aku...hihiii...bleh...camtu rupenye bilik air dorg..baru nak buat...ekekeke....
bila la aku dapat jadik KP nie ek...
tetibe~~
~ryNn

~jadual harian & kurang kasih sayang!

Anak sulung kesayangan kami!!

Anak manje kesayangan kami jua~

tak cukup rehat..tak cukup rehat...
hikhik..
keletihan sangat2..mata sangat2 mengantuk..bukan pe..2 3 hari nie si kudik agak meragam2 manje gitu...kalu dah time dia nak sleep WAJIB aku kene ade sebelah dia..dan WAJIB dia akan duduk bawah ketiak aku...warghhh...aku rasakan sikudik nie lagi manja dari abang dia..kalu dia nangis pon ala2 manja2 tak leh dipujuk gitu...waduh..waduh..haru aku laki binik dibuatnya...dengan kubang kemana...sib baik ada atoknye...leh gak la nolong nengok sikubang yang kurang kasih sayang tu..

kesian sangat kat sikubang tu..tido pon dengan papa dia...kalu aku tido atas katil dia akan tido bawah ngan en.papa...(kejam kan aku)...kalu balik umah plak aku trus terpa ke adik..nak nyusukan adik...yang si adik pon same...takleh nengok muka aku...mula la tegedik2 ngade nak netek je kejenye..kekekeke...sangat manja tu anak comei...nak buat camne...nak taknak, sampai je umah aku trus cium anak2 aku dan lepak jap minum2 kopi petang (cewahhh) pastu trus naik atas..(selalu sampai umah dalam area kol 6 lebey skit) mandi dan buat apa2 yang patot...selesai, pas magrib turun bawah..tengok dapo jap...(sebelom tu dah call bibik utk kuarkan ape yg keras dalam peti) kuarkan brg2 nak masak mkn malam...suh bibik siap kan cecantik dan aku trus capai si kudik motokmotok tu utk disusukan...aku susukan dia lebey kurang 1/2 jam sampai ehem2 lembik kirik kanan...ekekekkee...dan adik dah ala-ala mamai nak tido aku masukkan dia dalam buai...sempat la 5-10 minit main2 ngan sikubang jap..pelok2 dia...sakat2 dia...gadoh2 ngan dia sampai dia nangis dan akan dipujuk oleh en.papa..ekekeke...
bila bibik cakap...dik udah ok dik...aku pon akan ke dapor comel kesayangan aku utk masak makan malam....

korang hinggat kol wape aku masak?
teka la..teka la..teke la....

kol 8.30 mlm baru tehegeh2 nak masak..sib ada bibik..aku campak2 je sume pastu dah...bia bibik kemas..kekekekee...kesian....

agak2 kol wape aku makan? kol 9.30 mlm ok...hahahahaa...itu la rutin harian aku kalu dah jemu makan kat luar..kadang2 en.papa tu kene gak bagi makan air tgn isterinya..kehkehkehhh...en.papa tu simple beno...kalu dia takat goreng daging...ke ikan pon dah cukup...aku rasa tak cukup mencabar...ekekeke...suka sangat tengok en.papa makan gulai masak lemak kuning kepala ikan merah...huhhh...memang kalu aku tengok dia makan stok teharu gitu..pandaikan binik dia masak...ekekekeke...sonang yo masak gulai tu..apo pon tak boh...cili api mo santan yo...kehkehkehhh...

ok...dah makan..gedebuk gedebak... adik akan bangun dalam area kol 10 gitu...uwaaa...bila aku nak rest agaknye?kehkehkeh....adik akan tido balik area kol 1130 gitu...amek ko...dodoi la ko ngan anak2..takpe la asal anak2 aku gumbira dan sihat...aku mase kecit2 dulu pon gitu gak gamaknye...kehkehkeh...so turn aku plak membesokan anak2..hikhihikkk...(gelak gak walau letih)

si kubang?
cian dia...cam kekurangan kasih sayang...camne ek nak nampakan yang kita layan sama je anak2...kesian sangat kat dia...pandai plak tu dia bawak diri tu...aduh...hati mama nie sayu je tiap kali tengok abang tido nyenyak...sikit pon abang dan adik tak penah menyusahkan mama dan papa...mama dan papa sanggup korban ape sahaja utk anak2 mama dan papa sume...
janji ape2 pon kita akan utamakan keluarga kita dulu...bukan org lain!!

abang...adik...mama dan papa sayang abang dan adik sangat-sangat...
sesuatu yang sangat menyeronokkan dan Alhamdulillah semakin hari aku semakin kuat utk terus hidup tanpa arwah mak tersayang berkat sokongan suami dan anak2 yang sentiasa membahagiakan..terima kasih kalian kerna hadir saat aku kehilangan.... :)

amin~

~ryNn

~ Melaka Bandaraya Bersejarah...

Keluarga En. Papa Beronggeng!!
arini...cikgu nak ajar sejarah...sejarah kali ni adalah tentang melaka, yang mana melaka dari asal usulnya dari sebuah pokook melaka yang diberikan nama nya oleh parameswara...

kehkehkehh...korang ingat tak lagi buku teks sejarah time kite skolah dulu2? rindu tol nak ke sekolahkan...ekekekkeee...

ok..enteri kalik ni aku nak cite pasal program cuti2 mesia aku bilangan 1..eekkekkek...cam banyak na plak bilangan nak becutinye...mmg byk yg en.papa planing...sume dia nak pegi...tah jadik tah tidak..takpe2..kite susun dulu mana kita nak pegi tahun nie...tahun nie kita abiskan mesia dulu...tahun depan bila anak2 dah beso kita round obersea plak ek...nie hanya test utk anak2 aku nak nengok ketahanan badan dorg camne..kuat tak cam mama yenggaporengge dia nie...ekekek..nati bleh pegi jauh skit...penang ke..uisshh...cita2 nak ke penang..last gi penang 4 tahun lepas rasanya..b4 aku kawen..ekekeee..
okok...asalnya aku n family tade la nak pegi na melaka bandaraya sejarah nie..memandangkan 2 pupu aku ade kawen kat bukit baru so aku pon mengambil kesumpitan yang ado nie utk merewang2 menghabiskan harta laki dan atok...hahahaha..belom pape aku dah mtk atok belanja makan umbai...uisshhh...sesekali director belanja best gak paw...hahahhaa...sebena2nye en.papa tak penah gi melaka...cian dia kan...kalu lalu je ade la...takde plak kami berkesempatan nak naik kete lembu bagai...hahahaa...so kesempatan yang ada aku amek la utk memperkenalkan melaka pada dia...seronok kali ni bejalan sebab sikubang dah besar dan dah faham bila kita cerita2 tentang sejarah2 melaka kat dia...paling seronok tengok dia naik beca...murah je pon naik becanye..satu beca RM20..jauh ga di bwk meraund...sikubang naik beca dgn atok..atah satu beca sebab dia gemok...kekekkeeke!! jahat aku!!! aku n en.papa dan kudik satu beca...gile sakit montot aku dibuatnya naik beca...melambong2 ko..kekekeke...apa nak buat..giler sempit naik beca bedua kawan2...aku nasehatkan sorg satu beca la lenkalik..hhahaaa..seronok!!

si kubang korang ingat dia nak sangat tengok camera..ni pon dia tengah semangat2 nak naik tu sebab lupa tu...!!!

planning memang nk gi melaka..konon2 cam tak ramai la org nak stay melaka..tak yah la booking otel...sekalik amek ko...org cam ulat najis (bahasa ayu dan sopan) otel semua fully booked)gilo ke apo org mesia nie...dah2 la nak nengok melaka tu, bagi la can kek laki den plak nak meround melaka...last kiteorg stay kat chalet air keroh country resort..gile cam berhantu..takot..sumpah tanak pegi lagi...aku siap gi carik ridsert gi..takot nyamuk n lipas...dalam pale otak jgn laa ada ulor...mak nyilu nyah!!! sib baik sehari je..kalu tak nangis aku dok situ..
Nampak tak BADAK berendam...ekekekek..air kolam pon keroh....jgn gi lagik!!!
nie entrence chalet tu..gile spookieeeee~

hahahaa..mahal pon mahal gak tu...rm 350 wo semalam...sannnnngat kerugian saya...bis nak wat camne...si kubang dah tekinja2 nak tido otel nak mandi kolam...betuah punya anak...mentang2 la umah tade swiming pool hehehhee (motip nak mintak swiming pool kat en.papa mentok love)huhuu~

satu melaka dah pusing last2 yang nie je la yang ado...rembat je la..kerna adik dah membuang dari kol 1 sampai kol 5 otel tak jumpe gik...perot pon dah kebuluq...sebab tu cam dah malas nak carik otel..

malam tu dinner mcd je..sebab nak kejar masa nak naik beca dan boat la bagai...kkekeke...yela...nak naik sensiang kan paneh...so naik la memalam buto..kekekeke..pas naik beca n boat bagai kite org gi makan kat umbai plak...phewwww~ lama gile tak singgah umbai..sejak arwah atok ninggal, kiteorg kan da jarang balik muar..kalo tak dulu ngan arwah mak asik la nak nyinggah pekene barang seratus dua utk makan busat...hahahah..rindu mak!!

kat umbai tu ade cite...

jengjengjeng....

sambung laa..baru best beblog...tunggu yerk!!! ada lagi...kisah aku n en.papa yang kekonon nak beronggeng tu...tunggu eh...!


~ryNn

Sunday, July 18, 2010

~ penasihat susu ibu

ekekekek..
tah pape tajuk entry nie..

bukan pe...saya nak coret skit je ape yang saya rasakan..hahaha...saya rasa cam saya nie jadik penasihat kepada ibu2 dan bakal ibu yang akan bersalin berhubung dengan cara2 untuk menyusukan anak full BF..ahhahaha....

pelikkan...macam semula jadik sume org carik aku utk tanya pelbagai sokalan....agaknya dorg nampak cam aku nie seorg ibu yang gigih kot...mana tak gigih ko...setiap jam 11.30-1200 aku akan hilang...bukan ilang kemana pon...aku dok surau je...biasa la...dok mengepam susu ibu nie...hahahha...dah jadik rutin aku...kenkadang riso gak..maklom la kan aku seorg wanita berkerjaya yang sibuk mana sempat nak gi ngepam susu bagai... (poyo)

adoi la...nak tak nak aku terpaksa gigihkan diri aku ni semata2 untuk hero kecil kesayangaku tu...adik dah minum 15oz da skrg...maksudnya ehem2 aku takkan sempat keras...lembik je..asal keras aku tepakse pam...maklom la adik semakin kuat minum susu..hihiii...takpe dik...semua nie utk adik...tetibe!!!

nak cite...kat opis pon beberapa opicer dok tanya aku...camne nak pam...beli pam ape..storege camne..dan macam2 lagi...tu belom masook call2 yang aku tepakse layan utk beri info...haahhaha...bukan ke aku nie penasihat susu ibu terbaik dari ladang...wak lu!!!

hihii..aku nak sume ibu2 yang baru besalin memberi susu ibu kepada anak2 mereka...sebenarnya masih dalam perancangan...aku nak bukak butik susu ibu...hahaha..tapi lama na nak merancang...en.papa nie....cepat pegi beli kedai...hahhah...beli ok..beli...bukan sewa...!! wahh...cam kaya2 gitu...ala2 datin wannabe..pheww....

sekarang nie aku masih sibuk laa...opis aku huru hara lagi...banyak bende yang perlu aku tambahbaikkan kat opis yang dh sedia ada baikkkkk tu...baikkkkk punyeeeee....!!!

membizi kat umah menetek anak...arghhhh...sume perancangan tergendala!!!jangan terbantot sudah...pembekal2 yang sepatotnya sudah dihubungi...harap2 tahun depan kedai butik aku akan beroperasi...2+1...apekah 2? apekah 1?hihiiii...perancangan utk adik gemok aku juga turut dibuat oleh en.papa....siap sedia dengan paper work okey...!!!kalu adik aku malas belajo siap dia aku kerjakan....nak tunggu sume settle mmg makan masa...bukan senang ok nak set up kedai nie...tapi macam en.papa nak setup bisnes dia senang je aku nengok...tuptup...eh...dia dah ada bisnez sendirik!!!! saya bila lagi???

dulu buat perjanjian dengan en.papa....dalam masa umor dia 30 tahun dia akan ada co. snrik...dia dah ada....saya dulu janji dengan en.papa dalam umo saya 30 tahun saya akan naik pangkat 41....hahahhaha...tapi saya takot...saya nie tidak protokol...saya akan mati kalu digolongkan dalam golongan2 itu..saya tidak suka menjadik boss...saya tidak suke kalu staff saya membuat jurang antara saya...sebab....saya tak pandai idop protokol...hahhaha...walaupon sebenarnya saya keturunana diraja yang penuh adat dan protokol diraja....kahkahkahhhh...blah ko!!!

hrmmm...agak2 cam tak mampu je la nak capai janji dengan en.papa tu...tahun nie dah 28...en.papa...en.papa...saya tak suke jadik bos...tanggungjawab tinggik...pastu nati kene selalu handle meeting...hahhahaha...saya takot...saya gigilll.....grrrrr....selalo saya kene marah dengan en.papa...mama poyo...!!! :P

btol laa...saya lebih suka merendahkan dirik saya...cam saya nie mana ada tokoh nak jadik SUB @ KP...hahahaha...tapi boss jpa aku suh sambung belaja...igt lagi pesan dia.... "rynn..sambung belaja dan ambik peluang yang ada dalam perkhidmatan awam nie...awak bertuah...!"

hahahhaha...porahhh!!!

saya nak bukak bisnes la..saya boring...saya boring...saya malas..saya malas nak bangun pepagi nak gi work...hahahha...boleh?? hurhhhhhh....

doakan la kedai saya nati bejaya...nak jual susu ibu...hahahhahahaha!! boleh!!!

:P gigih!!! gigihhhhhhh...usaha tangga kejayaan!!!

~ryNn

~ Serenity Spa @ Bangi

















Pandangan depan SERENITY SPA

hihii..ingat tak ritu aku sesebok canang nak gi spa...en.papa nak belanje memandangkan aku selalu stress..aku pe lagi...mengepaw la keje aku..bukan sonang nak dapat kuar memanjekan diriku yang dah semulajadi manja ini..kehkehkeh...seronok kan.sesekali ape salahnya..












Serenity Spa milik Leesa Formula rupanya!!
eh..kat serenity ada pakej tau...utk 10x berspa hanya bayo RM1100++ gitu...aku memula hinngat nak amek la..tapi memandangkan servisnya kureng jadik saya pon memalaskan la dirik nak mengambil...ahhahaa...bukan kurang ape...cuma saya rasa tak puas...sebab kene urut sikit sangat..lembik je aku rasa..hahaha...baik aku suh bibik aku urut lagik kuat...siap bejam2 lamanya pon dia rilek je...ta yah membaziq lagi pasnie...kalu nak gi lagi pon nak amek pakej facial je..yang itu perlu bagi memastikan muka saya sentiasa cumil ye...ekekekeeee....perasan kejap...tapi kenyataan!!!











Kat pintu masuk















lilin wangi...bau serai tau!!

bukan ape..aku sejak ngandung sampai besalin dah lama tak manja2kan diri nie...asik sibuk je...kalu dulu..mase pegnet memang la sah2 tak bleh wat mende2 tu..palingkurang pon aku gi salon je cuci rambot aku...letihkan....












Rest2 Mandi Susu~ Phewww










Kat sini tempat kuarkan peloh..menitik-nitik ko...sampai aku cam tak cukup napas!!!
duit boleh dicari tau..bis kita keje pepenat kalu bukan uk diri sendirik dan keluarga utk ape?? takde maknenye asik nak nympan @ kedukut duit utk sesume tu..hahahha..betol tak?? aku kalu tak beduit pon aku pakai kad kedit!!! (motip nak jahanamkan kewangan keluarga) jangan ikot perangai aku ye adik2...saya nie memang nafsu naga!!! hikhikhkhikkk...





Tangan aku bercampo kopi = ilangkan stress
masa berspa tu aku sebenarnye letih gile...baru balik dari alamanda...da la mlm tu tido 3 jam je...main FB planing baek nak suprise en.papa...ekekek...pagi2 mangun dah menggedix nak ajak en.papa gi alamanda beli pepium yang dia dok janji2 ngan aku nak beli...hihihi...jahanam..jahanam...punah..punah dapat bini cam aku...lalallalalalaaaa~












ada ikan Koi
lama tau spa tu... kol 3 sampai kol 5 dekat 6 gitu baru aku selesai...tengok la gambo2 tu...pasnie aku nak try spa yg memurah skit...ade spa baru buka kat seksyen 7 bangi...RM38 hinggit je..apekah tu??
sape nak ikot...sila angkat keyboard!!!huhuuuu~


~ryNn

Saturday, July 17, 2010

~Juru audit

eh...eh...eh...

saya org baru kat situ saya dah kene lantik jadik juru audit plak...ekekekkeee....
sebenar2nye...tadik ada mesyuarat kelab..tetibe nama aku dipetik plak...wah wah wahhh...bedebo2 dalam ati nie...bukan saya takot nak menerima ape je jawatan yang dipertanggungjawabkan...cuma saya takot saya tak sampai piawaian yang diperlukan jawatankuasa kelab tu...maklom la sayakan penjenayah yang paling dikenhendaki semasa kat JPP dulu...walaupon dulu saya kira pernah memegang jawatan jugak kat JPP...tapi saya sorok dulu skill saya memegang amanah yang dipertanggungjawabkan kepada saya utk merancang aktiviti kelab...ekekekke...shuuuuu~~

sekarang baru la bleh cite...bukan nak kerek atau belagak atau poyo ye cik anis comel dan cik (PUAN) ummi zatul...hahhahaa...memandangkan semua jawatankuasa dah dilantik senang la saya nak bercerita...kalu tak nati tak pepasal aku plak kene lantik...hahhaha...jawatan juruaudit tu kita tengok je...audit je ape yg perlu diaudit..tak banyak na keje cam jawatankuasa yg lain...selamat aku wat masa skrg..hahahhaha...

masa kat JPP dulu ada la pengalaman wat famly day...majlis2 diner...nari2..joget2...sosial2...hahhaha...kata saya pengerusi jawatankuasa kebajikan dan sosial jabatan...hahaha..sangat sosial jadiknya JPP saya kerje kan...seronok...tapi ada jugak yang tak memberikan kerjasama...biasala tu...manusia...kalu nengok org lebih mula la nak mencemik...bila tade aktiviti mula nak memekak mekak...bila dah buat aktiviti mula la tak nak join..mahal la pe la...

dulu...masa saya wat famly day macam2 perangai org saya dapat tau dari situ...dari situ saya dapat kenal mana org yang suka membodek dan mana org yang suka konon2 cam dia wat keje tapi sebenarnya haram jadah...bahasa kesat dah kuar maksudnya saya marah...

tuan-tuan dan puan-puan....ekekeke...tetibe....

dulu saya dibantu biro kecil yang sangat rajin dan sangat bagus serta giler gelemer dan giler kuasa...hahahhaa...tak lain tak bukan rakan penjenayah saya!! yeaiiii...cuma satu saya nak cakap / tulis...bukan senang nak buat sume org berpuas hati dengan apa je tugas atau aktiviti yang kite buat...jadik buat je la ape yang kita rasa bleh buat dan tutup mata dan telinga utk dengar kritikan macam2 dari org....huhhhh...saya dah rasa!!!

teringat masa family day JPP kat pulau carey sime darby ogos tahun lepas...seronok...kiteorg siap wat tema lagi...tema makan malam bersama KP adalah RETRO...u ols jangan cakap laa...jangan cakap la tentangan2 yang saya dan biro saya hadapi....phewwww~~~

dari pagi....sampai malam....sampai esok...saya dan biro sebok menguruskan aktiviti...tapi semua biro (biro sukan,agama dll) bagi komitmen yang bagusssss~

nak kutip duit nak gi famly day pon mcm2 perangai manusia yang saya jupe...kalu setakat PAP/PAP ke tak mampu takpe...nie tarap pegawai pon memekak-mekak berkira nak bayo program yg bukan utk sape2...utk anak2 buah jugak...asik menyuruh buat keje je..bila mtk bayo lebih mula la ada yang bising...

yang menjadik masaelahnya sokongan sume on je nak bejalan...yang memekak-mekak nie sume gol P&P....porahh....igt kalu korg tade program tak bejalan....sib KP aku baik...dia tanggung sket n u ols tau la perangai saya dan kawan penjenayah saya tu...kami PAW la pengarah2 bahagian utk sponser lebih skit...maksudnye dorg bayar lebih dari sepatotnya yang dorg bayar...memandangkan aku dari seksyen kewangan dulu...banyak gak aku mtk sponser...hahahah....padan muka pembekal2...nak2 apek kontrak bunga...utk cabutan betuah aku dapat beskal je..jadik laa....sampai sekarang aku tak naik pon beskal tu...hahahah...

nak cite punya pasal...

tapi aku nngok kat tpt baru nie cam duit tak banyak laa...biro ekonomi kene PK camne nak tambah duit kelab....apa laaa...kreatif...kreatif...huhuuuu~ kalini kite tengok jawatankuasa nie bekeje camne...harap2 ade la famly day...maklom la..saya suke famly day nie...bleh la en.papa bekawan2 dengan kawan2 saya kat opis nati...boss ke pe ke..bia dia kenal..so nati takde la kalu time saya nak cite org nie org nie camnie camnie dia tak kenal...hahaha..motip nak ngumpat besama suami...huhuuu!

jahat ko rynn comel!!!

ape pon saya harapkan masing-masing menjalankan tugas memasing...hihi..tak sabo plak nak mengaudit kewangan kelab tu nati...ape yang nak diaudit pon saya tak tau...kita tgu dan lihat jawatankuasa kelab yang baru nie...hahahha...

saya sooookong!!!(tetibe)

~ryNn

Friday, July 16, 2010

~ kenduri kawin @ melaka

yeaiii...

saya akan ke melaka sabtu nie...ada kendurik kawen anak sepupu ayah...
so..mari kita search internet utk booking hotel...

saya nak naik beca!!
saya nak naik bot!!
saya nak naik taming sari!!
saya nak makan ikan bako!!
saya nak makan asam pedas melaka!!
saya nak jenjalan melaka!!

dan yang paling penting sekali...malam tido hotel tu saya nak membujang bersama en.papa...beronggeng kat lounge hotel...so nak carik hotel2 yang happening la kat melaka...yang ala2 kalu aku beronggeng takkan ada sape2 yang kenal gituwww....

uwaaahhhhh!!! :P
boleh...bila time susu adik sampai aku kene naik nyusu jap..hahahha...chantik nye planning...pagi esoknye plak nak kene layan sikubang-kubang main POOL...aduh...itu tugas en.papa....harap2 sikubang2 lupa tentang swiming pool dia...ayoyoooo...risau la...bukan tanak bagi main...cume kan sekarang tidak digalakan swiming..kerana H1N1...So, kalu boleh kelentong kelentong la si kubang-kubang tu...aiyakkkk...elakkan pool ye en.papa...

yang penting malam tu saya nak clubing bersama en.papa kesayangan saya!!!
sape nak join?? jom2...tapi kene ubah penampilan dulu...macam yang en.papa buat time gi safari club kat genting highland dulu....kahkhakhaahhhh....tetibe leh jadik hip hopers plak malam tu...punya la nak mencube masok kelab...hahhaha...laki aku yang penampilan ala2 cam penyanyi nasyid tu bertukar menjadi hiphopers...adoi...gelak geguling!!

kenangan tu u olss...sume tu pengaruh rakan2...hahhaa...

ha..jgn dok pk aku slalu clubing eh...takde maknenye aku clubing...cume dok lounge je..gelek2...goyang2 ape yang patot je...tade la sampai memabok...hahahhaha.....!! poraahhh...tak baik...sila jangan buat!!!

tapi..ade tapi plak...nak kene tanye fazli nie hotel mana yang lounge dia hapening tu yang seperti dia perkatakan..ekekkeee...sampai moooooolooooot dia terngagnga tu nengok live performance tu...kene selidik nie..ekekekke..jangan dia bawak laki aku tanpa pengetahuan aku udah!!!

papa...nak ikot.........~

~ryNn

Wednesday, July 14, 2010

~ double u ke EMmmmm

hahahhaa

gile lawak entry nie...
cuba anda-anda dan anda tengok betol2..bukan ape..ade cite disebaliknye...

dah....jangan jerat diri dengan entry ini...

pada anda yang paham...jangan jerat diri anda juga...sila komen dengan maksud tersirat dan hanya kekite je yang pahamm...

waka..waka...eh..eh...
~ryNn

~gambo lama-lama

tadik dok tengok balik album2 lama aku...teringat masa jumpe pak andak kat kendu)ri mah paklong sabtu lepas...kiteorg cite pasal keturunan punya trade mark...ekekeke..famly aku ade trade mark...iaitu rambot dan idung...kalu baby baru lahir sume nie la yang pakcik2 aku dok sebok tunggu nak ikot keturunan dorg ke tak...sabo jelaa..ade ke patot...hihi...

carik punya carik aku jumpe banyak giler gamba lama2 yang kalu aku scan akan memalukan banyak pihak terlibat nati...kekdahnye...tak saba nak mtk tolong kat en.papa utk scan sume gamba2 yang aku dah pepilih tu...

nati aku tepek ye kalu aku rajin bebeno...(saya memang rajin---sila puji diri sendirik) kesian saya..waduh-waduh..waduh....

masa kecik2 dulu aku nie dalam kategori comel gak la..ekekkeke...puji diri sendirik lagi...hahahhaha

tgu je la gamba yang bakal saya tepek tu nati...wahahhaa...sure lawak giler!!!

:P

~ryNn

Tuesday, July 13, 2010

~ Paul world cup

Tak bleh tido...

tetibe teringat kat sotong paul...
hahaha..loya plak bila en.papa cakap nak makan paul goreng...
eiiii....

Sunday, July 11, 2010

~Dia Terkasima!!

sepanyol menang....!!!kemenangan yang tak dijangka2...akhirnya piala dunia milik espanyol...huhhh...
como estas!!!

eh..tetibe tecakap spain plak..bukan ape..aku nak belagak skit...sebenarnya aku pandai cakap spain...a+ tau saya punya bahasa asing 1 dan 2 masa amek digree komunikasi..kuikuikuii..betapa pandainya saya bercakap spain...

seneorita...senorita...como estas!!

hahahaa...tah pape..rindu kat senora aku..hrmm...rindu kat akak spainyol aku...rindu kawan2..rindu nak speeking espanyol...hrmmpp...

apekah motif saya nak cite pasal nie..bukan..bukan ini yang saya nak citekan...
ingat tak entry sebelom...ekekekke...ala..yang plan saya ngan fazli utk belikan hadiah anibersary utk en.papa...kekekek...hadiah tu dah sampai da kat tgn dia...alhadulillah..semua nye berjalan lancar berkat bantuan sahabat aku...tapi gile lawak..mmg tak bleh blah...masa jupe fazli kat kopitiam bangi smlm aku giler cover macho betol..kiteorg tade nak cite2 pasal nie sume...sume fokus dengan business yang dibincangkan..ekekekek....padahal..dalam ati..aku cam nak pecah tahan gelak...ok..citenye cam nie....

kol 3 tepat en.papa pon anto la aku ke Serenity Spa kat sblh Annur Bangi tu...sebelom tu aku lepak kopitiam ngan en.papa sebab perot giler2 lapa...(sib baik makan skit kalu tak sure aku pengsan dah coz bila kene herbal steam tu peloh kuar mencurah2...)sambil tgu fazli datang lepak2...appoiment ngan spa kol 3...so lepak jap...pas en.papa anto aku dia balik balik lepak dengan si fazli...tah sampai kol wape aku tak tau tetibe dalam kol 5 fazli call aku...aku tengah berendam dengan air susu tu pon angkat la phone... "rin...laki ko pilih reket n aksesori lain dah ober bajet tau..boleh ker?" alamak...mamat tu memang..." bis dah dia suka tu ko angkat je la..nati aku bayar kendian...bape rat dia angkat....?" soal ku...dalam 5 lebih....rase cam nak selam balik dalam air susu je rase...bankrup aku blan nie dalam ati...hahahaha..."ok la..angkat la..angkat...dia dah tau belom tu reket dia? " "blom"jawab fazli...."ok...plan cam biasa" sambungku...dalam kol 530 gitu..en papa call aku tengah siap2 nak pakai baju balik pas berspa..."mama dah siap ke? mama tunggu kejap ye..fazli beli reket plak..tengah pasang tali" hahahahahaa..nak pecah dada aku..kesian laki aku...dia hinggat tol2 reket fazli..."okok..mama tgu papa..mama dah nak siap nie..jap gi nak bayar"

so..aku pon tgu la en.papa amek aku balik...tentengok en,papa da datang dgn fazli dalam kete, aku dah cam tesenyum2 kat fazli...bila time fazli nak turun gi kat kete dia..dia turun je tanpa bawak reket..."weih...reket ko nak bagi aku ker?" jerit en.papa sambil bukak tingkap..."ko bwk main ari rabu nati" jawab fazli...ekekeke...

"HAPPY ANIVERSARY KE 4 PAPA BUCUK!!...sory mama bagi awal2 sebab nati anbersary nati time pose..nati papa tak leh main badminton pakai reket baru..mama hadiahkan awal2..." kataku...

dia terkasima...pejam celik..pejam celik..pejam celik...aku dah gegelakan dia..."patot la fazli suh papa pilih sume yg papa suke...adoiii...papa terkene...thanks mama..papa suke sangat...best woo reket nie...!" dan dan cakap best... "jaga mama sampai umah nati...bukan main planing lagi dgn fazli nak kenekan papa eh...jaga mama...fazli pon sama..."kunun2 marah...hahahahaa....

takpe laa..mahal pon asalkan suami kesayangan aku suke...aku tau kalu aku suh dia gi pilih comfirm dia akan pilih reket yang memurah..dia taukan aku kurang beduit...ekekeke...tuh pon balance tu dia tak bagi aku bayar kat fazli...nati dia bayarkan lebihnye sebab dia kesian kat aku...ade ke patot..tah pape...siap call fazli cakap jgn amek duit dari aku...saba je la...tak best tol papa nie....

sebenarnye harga reket tu tak seberapa dengan apa yang dia selalu belikan kat aku n tanggung idup aku selama aku kawen dengan dia...kesian gak kat dia yang terlalu low profile..ekekeke...biala dia merasa pakai reket mahal skit main badminton...sib baik ade less..kalu tak reketnye cecah 8ratus gak...huhuuu...sib baik...semalam aku dah paw dia minyak wangi baru..baya spa...ekekeke...bape la sangat 500 tu jika nak dibanding dengan pefium saya nie...ekekkekee...

time kasih sayang....nati hadiah mama jgn lupa ek...papa plan la ngan fazli lagi...konon2 cam mama tak tau...hahahah..boleh??

tak saba nak tengok papa beraksi dengan reket baru dia...hihiihihiiii~~kesian papa!!!

muahhhhh~~

~ryNn

Saturday, July 10, 2010

~Pra Aniversary Aku dan En.Papa~

Yeai..
masih teringat tika dan saat aku dan en.papa begaduh masa kat JPA dulu...kehkehkeh...bukan teringat time mata betentang mata...ingat time gadoh plak..pelik punya binik!!!haiyooo...
sekejap je masa belalu...tahun nie aku plan cam nak wat gempak sikit...siap plan baik punya dengan en.fazli a.k.a membe baik en.papa dan aku dalam hal suprise mensuprise nie...ekekeke..tetiba idea jahat ini datang di pagi yang mulia ini sambil meneman en.papa yang dilihat oleh rancangan bola kerana matanya ngantok lalu tertidoq....kebaboooo...last2 tinggal aku gak sensorg...tak pon memalam selalu aku la tukang off tb umah tu kerana keadaan menjadik tb melihat en.papa..apo la ko jang!! nak tido wek caro nak tido...nak negok bola wek caro nak nengok bola..pas en.papa wat kan air melo saya..(wajib setiap malam kerana saya tak suke minum air yang saya buat sndrik) en.papa pon dah stat kuyu2....hahaha...konon nak nengok bola..porahh...
motif apekah saya bercerita tentang bola dan sotong paul dan burung nuri itu...kahkahkahhh...layankan saja kegilaanku dinihari ni...wah...dinihari kau..ayat puitis...ceh...
sebonar2 eh..saya blank nak bagi adiah mende kat en.papa...kerana saya malu kerana adiah saya tak mampu nak beli...gaji saya sikit...utang kad kedit saya banyak...napsu saya besoooo...napsu makan ye kawan2...saya suka makan kat tempat best2...hihiii..bukan kelas tapi gaya...eceh...poyo...saya suka makan masaelahnya...kalu dapat makan saya lupa daratan..nak makan makan makan dan makan...tak kesah berbelanja besa asalkan saya dapat makan!!! cam cine...aku ingat apek kedai letrik kat kajang tu dulu cakap kat arwah mak..." haiyaa...u beli emas ini macam talak takot ka? kalu cina emas2 ini macam talak beli...pakai...simpan itu bank..duit abis utk makan busat saja..." . cam aku la skrg...rete takde...tinggal taik...kahkahkahhh...
bebalik pada cite enibersary aku...temelalut plak..aku dok chating ngan fazli jap nie...biasala bincang pasal busines kapet aku..kahkahkah..cam bangladesh... :))))
tetibe mamat tu cakap...reket laki ko ilang...malam rabu nati dia nak guna pe? kahkhakhahh...dia gelakkan laki aku....kurang asam boi + belacan punya budak!!! hati aku dah pnas laki aku diperkotak katikkan...yang en.papa ni pon satu...harta sendirik tak reti jaga...reket memahal ilang (mahal ka sgt) :P pastu bila nak main menjajau mencarik...tah2 keling cuci kete dia curik kot...adoiaiii....
**ting!!
pale otak aku terus cakap kat fazli... " sok ko gi beli la reket paling mahal dalam dunia bagi kat laki aku" dalam hati rasa kesian amat sangat kat en.papa kesayangan aku tu...si fazli dah gelak geguling (mana aku tau guling..dia dok chating je ngan aku) hampagas... "aku bank in duit skrg sok ko soh je dia pilih mana dia nak..kalu ober dos dia pilih ko baya dulu nati bila2 aku henggat aku bayar balik kat ko" kahkahkahhakhahh...ini donia aku yang punyaaaaaaa!!! pening la pale mamat tu nak kene layan laki bini cam aku nie...hahahaha..bukan pe..tahap kekesianan aku pada en.papa telalu tinggi mlm nie...hahahaha.a..nampak sanngat aku selalu jahat kat dia...dia ta penah merungut walaupon reket dia ilang nak beli baru ke pe..kalu dah ilang...ilang laa...selamber badak dia je...ciss...kalu aku mau meroyan satu umah carik ngan org2 umah aku gegar suh carik...tengok...betapa bebedanya perangai saya dan en.papa...itu la jodoh namanye..buatnye aku dapat laki sama gak cam aku...parah...bergegar la umah tu kalu bende barang2 ilang...kahkahkhahh...
sebenarnya aniberary kami 19 ogos...saje nak bagik cecepat...supaya rabu nie dia leh main badminton dgn reket baru dia....bergaya gitu...bak kate pazeli...menang gaya...ceh....!!jahat molot ko fazli...takpe...berkat sokongan aku nati ko tgk la dia semash ko nati...tepacak shuttlecock tu kat pale ko nati...kahkahkahhh....
tugas adiah tu saya soh fazli bawak dia gi beli...kekunun cam fazli nak blanje la kunun....sure dia pilih memurah kalu org nak blanje (selamat duit aku) hahhaaaa....motip tu yg penting ye kawan2...ekekekkee...aku serah kat fazli camne cara dia nak bagi tau reket tu adiah awal anibersary aku nati..hahahhaa...tah pape tah...tak best langsung!!!
next..aku kene plan nak wat party plak..party antara aku dan dia sahaja ye...anak2 sumedok umah...ekekkeke...nak berdating berdua jap...nak candle lite kat ne best ek?? uish...napsu...napsu...kendel lite kat gerai yang ade lilin atas meje tu je laa...ekeeke..penjimatan woo...
aku tak bleh plan lagi bab tu..sebab ada anak2...nengok la...dia cam teringin nak ke cameron lagi...aku cam malas nak kesane..nak cekik pon susah..dah la besepah2 kedai..tak senonoh je rupa cemeron tu..cam nak gi colmar bukit tinggi...hrmmpp...tapi sure kene hangkot anak2 dan adik dan atok...saya mana sampai hati nak tinggalkan mereka2 chenta hati saya tu....yang tu tak plan lagik...adoi...duit...datang la banyak2 duit...datang laa..datang laa...!!
yang penting saya tak saba nak tgu suprise dari dia...saya mintak murah je...harap2 dia dengar la bisikan hati ni..nak cakap tapi takot kene marah...dendiam je laa...kalu dia faham-faham laa..kalu tak dok dendiam!! dia dah jaga ko ngan anak2 ko ngan adik badik ko ngan ayah ko leklok pon dah alhamdulillah....
huh....panjangkanlah kebahagiaan kami dunia dan akhirat ya Allah..aku sayang dia....
kalau papa baca entry nie..satu je mama nak cakap..
papa...mama sayang papa lebih dari segala2nya...mama bukan isteri yang baik utk papa tapi mama berusaha utk jadi isteri yang paling terbaik utk papa dunia dan akhirat...semoga kasih sayang yang ada ini sentiasa berpanjangan dunia dan akhirat...
kata satu...tu dah banyak dah tu...ekekekke...
Nite~
love
~ryNn

Tuesday, July 6, 2010

~Tetibe saya RINDU!!!

~Kenangan Malam Gemilang KSM besama Menteri KSM~

ntah...arinie cam mode rindu plak mari..mari..mari...ekekekek..aku cam rindukan suasana kat opis lama laa..rindu nak gegelak kekuat...memekak tepi bilik KP...mengacau setiap pengarah2 bahagain lalu kawasan jajahan aku (seksyen.kewangan) mintak duit soh belanja...sekali dapat plak dorg belanja...kacau2 org..kutuk2 org...makan2 bersila kat tepi stor kawasan jajahan kiteorg...arghhhh...rindukan keadaan tu...bawak rice cooker datang opis main masak2...ade ke patot...ekekekeke...best!!!
setiap kali musim raya kiteorg wat makan bersila tepi stor..bachelorette party kat dalam stor (sebab ada air mabok2)akakakakak..caya la sgt air mabok..air jus apple yg bottle je came cam menatang aram tu...ekekkekeee..tak baik wooo minum mabok2...huhhh...aku rindu laa...
bila ada program glemer kami2 la yang paling gile gelemer sekali...koir...dancing2...nari2...gedix2...uwaaa...rindu...saya teringat kamu-kamu-kamu dan kamu wahai sahabat2 ku...mungkin kita tak bleh wat sume tu sama2 lagi kan...hrmphhh....
sesuatu yang menyeronotkan bila keluar gi tgk movie...yess....sape2 telibat sila tutup muloot...huhuuu...pakai seluar dan baju liplapliplap datang opis bagi mengcover aktiviti jahat...uwaaaa...
tadik bakal pengganti Ketua Pengarah call aku..huhuu....ada harapan kah aku kembali ke sana...ape2 pon tgu la confirm dulu...bossssss...saya janji tak buat jahat lagi....ekekkeke...tapi kalu kembali ke sana, nati dak2 tu plak pindah camne...lagi boring!!!
hrmmm...bestnye teringat dancing2 dancing queen kat palace of the golden horses dulu...
nah...layan la video aku dan kengkawan..walaupon hasil kurang memuaskan..sila la layan...pastikan sound PC anda slow...ekekekkeke....sume nie kreativiti aku dan kawan2...sehingga mendapat pujian dari menteri sumber manusia dan KSUnya...ekekekekke...tahniah JPPM!!!
pssttt: kalu korang nampak aku yg gumuk tu abaikan...masalah teknikal tu...ekekekekeke...

video

~Asik KebuloQ~

Haihh...

aku tak tau la nape semenjak dua menjak ni perot nie cam belubang je..asal aku makan je lapa lagi..makan banyak plak tu..tapi still rasa cam kebuloq..bukan tahap lapar lagi dah..nie tahap kebuloq da nie...
parah toll la...macamane nak buat nie...kang kalu aku tak bendung, ikat, stapler napsu nie mau berat badan aku naik mendadak2 nie...huhhh...tanak aku...kang nak beli baju kang dapat la baju2 cam makcik2 nye stail...ekekek...tak sesuwei ngan jiwa remaja aku yang melonjak2 nie...ekekekke...remaja la sangat...dah kene marah ngan en.papa pakai baju keketat dah..huhuuu...nasib a...baju tu yg kecik bukan badan aku yang gemox...
~saya yang kegemukan~

uwaaa....jahat tol!! susah woo kalu dah gemok...aku rase dah dulu mase bis besalin si kubang..badan naik macam johan...susah nak beli baju2 jiwa remaja...nak2 aku tepakse pakai baju cam baju kedah tu je..ala..yang cecorak bebatik tu...boring sunguh!! suar jeans pon susah nak carik saiz nye..ape kejadahnya nak jadik makcik sebelom usia...huhuuu...

Agak2 dapat tak kurus cam doulu-doulu....~

saya nak pau en.papa la...nak mtk gi slim world...wahhhh...~~ alangkah bahagianya...tapi aku nie wanita berkejaya...takde masa la nak berkeepslim laa..slim world laa...aduh...janji nak gi spa pon blom sesempat lagi...belom telaksana lagi...huhhh...lama tol tak memanjakan diriku inewwwww...lalalallalalalallaa...sesekali lupa plak masekellah...

ok...saya nak gi spa ari ahad ni...tapi boring gi sensorang...rakan2 penjenayah tu tak free plak...hrmmm....sape mangsaku ni...

mari berusaha utk kurus!!!

Monday, July 5, 2010

~Cepat sungguh masa pergi berlalu

Aku baru jerk sibuk2 dok update status aku kat FB...Hrmm..terpandang plak gamba anak2 kawan2 yang umur sumenye lebih kurang dengan anak aku..cepat sungguh lah masa itu berlalu...rasanya baru je semalam aku dengan kawan2 aku dok main2 nyorok2..main2 gelongsor...main2 panjat2 kat taman permainan kat depan skolah S.K.S.K dulu...aduh hai...sekarang nie kami sume plak sibuk2 plak bercerita pasal anak2 masing2...anak nie pompuan anak org nie laki anak org ni dah 2..3...4...uwaahhh...zaman kan...sekarang nie putaran waktu bagi aku dan kawan2 aku menimang cahaya mata...dulu zaman blaja lain...teringat plak kat kawan2 yang dari skolah rendah sama2 sampai sekolah menengah..berhenti jap masing2 cerdik pandai masuk U...jumpa balik pas abis U...buat scandal jap sementara nak dapat keje...macam2...jumpa2 time kawan2 skolah dan U kawen...now time utk bercerita tentang anak masing2...anak aku dah 2...dah pandai bercakap...melawan dan bergaduh yang sulung tu...ekekek...yang adik dah nak masuk 6 bulan (10hb nati 6 bulan dah anak aku, arini baru 6.07.2010) baru pandai menyarap...menyarap yang belom boleh bergerak2 lagi...hihiii...masa aku belajar dulu (kat UPM) aku dah lost gile dengan kawan2 masa skolah...kecuali lela dgn eja la..sebab dorg bestpren aku...ape2 mesti kami update satu sama lain...dah dapat boypren nie la..dah clash dgn mamat nie la..kapel dengan dia nie pulak la..macam2...now lela n eja da kawen. lela dah ada anak laki yg berumur 9 bulan..eja...alamak..eja sedih skit...dia da kawen tapi masih blom ada anak...rezeki dah datang kat dia 3 kali ngandung...2 kali gugur dan 1 kali anaknye ninggal dalam perot time baby baru 8bln dalam perot...cian dia...sampai skrg dia tak tengok2 lagi anak aku yang kecik (si kudik)..sedih katanya..sebab kami ngandung dedekat...kalu tak anak dia dah 9 bln...sama cam anak lela...kesian...so..aku kene la slalo bagi semangat kat dia bab2 camnie...hihiii...jadik kaunselor tak bertauliah plak...kuikukuiii
bila sekarang nie aku rasa aku lagi rapat dengan kawan2 masa skolah dulu dari kawan2 masa kay U...maklom la kat U aku nie tak bekawan sangat dengan org...sibuk bekepit konon2nye..poraaaahhhhhh~
ape...aku kepit dengan buku laa...ekekekeeee....

Thursday, July 1, 2010

~Tetibe saya SENTAP~

"Allah tarik satu pintu kebahagiaan untuk kita,dan Allah akan gantikan dengan pintu Kebahagiaan yang lain ".

Pergh...gile sentap bila baca blog kak jemah...adoi aii..cite kongsi pengalaman pambaca-pembaca blog kak jemah tu.. sedih siot...cite pasal suami dia meninggalkan dia...aduh...tetiba aku dok meroyan kat bilik nie sensorang..tak bleh aku bayangkan hidup tanpa suami...mak aii...suami segalanya pada aku lepas arwah mak tinggalkan aku..

En.papa la tempat aku bemanja...menangis...meraung2..meroyan...aduh...!!
nie aku malas nak bace cite sedih2 nie...aku cam tak leh terima hakikat!!!
dah la...nak buat keje...banyak keje nie!!!

bye!!!

Sob..sob..sob~~

p/s: kak atul...org nangih sensorg lam bilik nie...:'(

Segalanya Bagiku

♥♥♥...:::Carta Keluarga Saya:::....♥♥♥

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

background